Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

System Engineer Vmware

Apeldoorn
36 uren
24 april 2024
Solliciteer

Voor onze opdrachtgever Belastingdienst zijn wij op zoek naar een System Engineer Vmware

Let op: deze aanvraag is niet geschikt voor ZZP'ers.

Op basis van de beste en nieuwste tooling op het gebied van data, analytics, storage en compute ga jij samen met je collega’s aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe omgevingen. Je bent verantwoordelijk voor het gehele spectrum aan taken van deze nieuwe omgeving. Van het ontwerpen tot het onderhouden van een Linux-platform op een VMware NSX-cluster. Hierbij krijg je alle mogelijkheden om de omgeving verder te ontwikkelen en nieuwe initiatieven, technologie en oplossingen toe te passen binnen de meest geavanceerde infrastructuur voor analytics.

Als System engineer VMware zorg je bij ons in Apeldoorn voor een betrouwbare infrastructuur. Denk daarbij aan het onderhouden en beheren van onze bestaande infrastructuur op basis van Red Hat Linux, maar ook aan het ontwerpen en realiseren van nieuwe functionaliteiten.

Je werkt mee aan het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste analytics-infrastructuur voor de Belastingdienst. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren lever je met het team deze services fit-for-purpose. Streven hierbij is altijd het verbeteren van de verschillende aspecten van de services. Je komt terecht in een wereld die volop in beweging is door een toename van interne klantgroepen en door de invloed van security-, privacy- en continuity-richtlijnen.

Achtergrond opdracht

De organisatie Generieke Voorzieningen (GV) omvat alle infrastructuur, capabilities en tooling die nodig zijn om diensten te leveren die burgers, bedrijven en (kantoor)medewerkers ondersteunen op het gebied van Interactie, Invordering, Toezicht, Data Intelligence, Management Control processen en Analytics. De voorzieningen die Generieke Voorzieningen levert omvatten de infrastructuur, de halffabricaten (inclusief exploitatie en beheer van deze producten) en de hiervoor benodigde tooling, zowel generiek als maatwerk. In dit onderdeel worden ook de voorzieningen voor gegevensontsluiting gepositioneerd die het mogelijk maken Generieke Voorzieningen zo onafhankelijk mogelijk van de Integratie Business Services door te ontwikkelen. Ook heeft dit onderdeel de opdracht de wijze waarop innovatie/vernieuwing van technologie en het verder versnellen van de voortbrenging blijvend aangejaagd kan worden, te blijven onderzoeken.

De CoE Analytics staat opgesteld voor het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste Analytics infrastructuur voor de Belastingdienst. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren, is het team in staat om deze services 'fit-for-purpose' te leveren. Streven hierbij is altijd het continue verbeteren van de verschillende aspecten van de services.

De CoE Analytics is een team van ervaren System- en Solution-engineers die voor de Belastingdienst een veilig platform en diverse services op het gebied van Analytics leveren. Denk hierbij aan: Belastingdienst Data Platform, Analytical Data Perimeter, SAS Grid Computing, SAS Visual Analytics, Self Service Analytics, Desktop Client Services en de Teradata Appliances. De CoE is een autonome eenheid, georganiseerd volgens de principes van Agile/Scrum/DevOps, die verantwoordelijk is voor de realisatie, continuïteit en functionele werking van de verschillende services.

Het IT-landschap van de CoE Analytics beslaat vele honderden systemen, zowel fysiek als virtueel, de meeste daarvan zijn Linux gebaseerd. Op deze systemen draait Analytics software, voornamelijk SAS maar ook andere producten zoals Database- en Shared-filesystemen en Open-source toolkits zoals Python en R, onderverdeeld in de verschillende services waarmee wij de diverse Analytics infrastructuurvoorzieningen voor de Belastingdienst invullen. Deze wereld is bovendien volop in beweging onder invloed van een toename van interne klantgroepen qua aantal en in gebruik en onder invloed van security, privacy en continuity richtlijnen.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring met VMware en je bent bekend met scrum en agile.
  • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van storageconcepten als (Virtual) Storage Area Networks en Network Attached Storage, van Host Virtualisatie op basis van VMware ESXi 6/7 en
  • VCF 3/4, van netwerken, firewalls en loadbalancing, Software Defined Networking zoals NSX, verschillende vormen van (host) virtualisatie, en kennis van Unix/Linux, Windows Server en desktop.
  • Je hebt kennis van en ervaring met integratie van Red Hat en Windows op basis van SSSD en SSO op basis van Kerberos, van Ansible Tower, shell-scripting en Python 3.
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau (Minimaal 5 jaar)
Wensen
Aanvullende kennis:
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met Windows- of Linux-server en met desktopvirtualisatie.
  • Je hebt een natuurlijk oog voor DevOps-aspecten zoals Automation, Continuous Integration/Delivery en Site Reliability.
Competenties:
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken
  • Plannen en Organiseren
  • Initiatiefrijk
  • Ondernemend

Ik sta voor je klaar.

Wil jij meer weten over deze opdracht?
Sabine kan jou hier alles over vertellen. Wacht dus niet langer!
Bel, mail of app Sabine. Zo geregeld.

Sabine Heidotting

Fieldmanager Belastingdienst